Sarı İbrahim Mahallesi Kızılkaya Küme evleri No/301A Akdeniz/Mersin

ÜRÜNLERİMİZ

Anasayfa » Ürünlerimiz

Mercimek

Mercimek, genelde yemek yapımında kullanılan bir bakliyattır. İçeriğinde, zengin nişasta ve bitkisel proteinler barındırır. Taneleri kurutulup, kuru bakliyat olarak, yeşil kısımları da hayvan yemi olarak kullanılır. İçerdiği, azot ve demirli mineraller sayesinde, besleyiciliği oldukça fazladır

 

Nohut

Nohut, baklagiller ailesinin protein yönünden en zengin üyesidir. Dengeli ve sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda, akla gelen ilk gıdalar arasında olan nohut, vücudun protein ihtiyacını fazlasıyla karşılamasının yanı sıra, içinde bulunan vitaminlerle de kış aylarında vücudu destekleyicidir. Soğuk havalarda, tüketimi vücut direnci artırır hatta yaşlanmaya karşı da mücadele eder. Çünkü E vitamini bakımından oldukça zengindir.Nohut, demir, çinko, magnezyum, fosfor ve kalsiyum da içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirici ve vücudu koruyuculuğu bu minerallerden gelir.

 

Bulgur

Bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır. Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır.

 

İrmik

İrmik yabancı maddelerden arındırılmış ve tavlanmış durum buğdayının belirli bir parçacık büyüklüğüne kadar öğütülmesi ile elde edilen tahıl ürünüdür. İrmik üretiminde farklı buğday türleri ya da mısır ve pirinç gibi diğer tahıllar da kullanılabilmektedir. Sarı renkli, parlak ve köşeli görünüşlü taneciklere sahip durum buğdayı irmiği gıda sanayinde makarna üretiminde kullanılan temel ara üründür. Evlerde ve gıda sanayinde çeşitli tatlı ve yemeklerin hazırlanmasında faydalanılan irmik elde edildiği tahılın besleyicilik özelliklerine sahiptir. Karbonhidrat bakımından zengin bir ürün olan irmik çeşitli B vitaminleri ve minerallerin iyi bir kaynağıdır.

 

Fasulye

Fasulye, tam bir protein, vitamin ve mineral deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengin bir besindir.

 

Pirinç

Pirinç veya çeltik, buğdaygiller (Poaceae) familyasından mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan otsu bir bitki türü. Dünya nüfusunun yarısından fazlası için beslenmede büyük bir önem taşır.En çok Muson Asyası’nda yetişir.

 

 

Kurumumuz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: